More

    Izbetonirajte zaliv i zaliv gubi – sve!

    Lice Crne Gore:

    Dragi Bokelji, zamislite Budvu bez plaže i sunca. Može li to? Kao i zaliv, bez pejzaza, arhitekture, kulture…može li to?

    Izbetonirajte zaliv i zaliv gubi – sve. Može podnijeti jednu, dvije, tri nakaradne plaže…

    Ali desetine, stotine? Može podnijeti jedan Pentagon, Dobrotu i Kostajnicu, ali ne može čitav biti takav. Kome možete zabraniti ako neko već uradi? Oko 400-500 miliona eura “gradnje” čeka na potpisu. To ce biti kraj UNESCO-a , kraj UNESCO-a će biti početak betoniranja, a to je kraj zaliva. Ne turizma, nego života u zalivu.

    Danas, stanovnici i privreda opštine Kotor svake godine zarade od turizma 100-120 miliona eura, svake godine rast je 10-15%, za 5 godina biće 200 miliona…Svake…Godine. Za par desetina hiljada stanovnika.. Leb… bez motike. Ako ne izbetonirate.

    Ako izbetonirate, tu turizma neće biti. Budva se moze nazidati jer je njena ponuda plaža, sunce i jeftina zabava – zaliv ne možete, jer sve sto zaliv ima je – ljepota. I istorija. Nema nista drugo, i NE MOŽE imati ništa drugo. Koliko je teško to shvatiti? Pogledajte slike.

    Nema izdavanja smještaja dobrom gostu, restorana sa skupom porcijom, barki, glisera, vožnji, transfera… Nema ni normalnog zivota, nema te infrastrukture koja se može uklopiti da izdrži sve to. Hiljade turističkih destinacija čeka goste na svijetu sa sve zanimljivijom ponudom, a vi biste da uništite JEDINO sto imate, i da na mjestu gdje sunca bukvalno nema ponudite plaže , na mjestu đe prostora nema za masovnu gradnju, a jeftinu zabavu valjda pred Svetim Tripunom?

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci