More

    Velika plaža odnosi živote godinama!

    Velika plaža u Ulcinju duga je 12 kilometara, pa je dio obale obilježen bovama, upozorenjima i ima čuvare, dok ih ostatak nema.

    Velika plaža živote odnosi već godinama, a glavni razlog je struktura morskog dna. Npr. ona je u plićaku do koljena i takva može biti kilometrima unaprijed.

    Međutim, može se desiti da napravite samo jedan korak i upadnete u rupu duboku nekoliko desetina metara, dok vas jake struje mogu odvesti daleko na pučinu.

    Iako spasilačke službe izuzetno brzo intervenišu, a na mjesto događaja u roku od nekoliko minuta po pozivu stiže hitna pomoć, za utopljenike najčešće bude prekasno…

    Prema riječima spasilačkih službi, najveći problem je nedisciplina kupača koji se zbog „dubokog“ plićaka, koji se pruža i stotinjak metara od obale, opušte i gotovo ne osjete kad dođu u zonu opasnosti.

    Izuzetno veliki broj neplivača, kao i nepoštovanje upozorenja problemi su sa kojima se srijeću spasioci na svim ulcinjskim plažama.

    Po pravilu, najveće drame na Velikoj plaži dešavaju se kada su veliki talasi jer, i pored upozorenja spasilaca i istaknutih crvenih zastava, kupači ulaze u vodu.

    Al jazeera.net

     

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci