More

    Demokrate će podržati Albanski forum u Tuzima, neće u vlast

    Demokratska Crna Gora podržaće izbor predsjednika Opštine Tuzi i šefa lokalnog parlamenta u toj opštini, ali neće biti dio vlasti. Glavni odbor Demokrata ovlastio je odbornika Štjefana Camaja da bezuslovno podrži kandidate Albanskog foruma i time obezbijedi “presudni 17 glas za slanje Demokratske partije socijalista (DPS) u opoziciju”.

    “Podrška je bezuslovna a Demokratska Crna Gora neće učestvovati u vlasti, niti tražiti zauzvrat bilo kakvu funkciju. Odluka je motivisana željom da ispoštujemo izbornu volju građana Tuzi i pošaljemo DPS u opoziciju. U suprotnom, kako je i u srijedu potvrdio predsjednik DPS-a (Milo Đukanović), da nijesu Demokrate osvojile mandat Albanski forum ne bi mogao da formira vlast i išlo bi se na nove izbore”, navodi se u saopštenju Demokrata.

    Albanski forum, koji čine Albanska alternativa (AA), Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca (DUA) osvojila je na lokalnim izborima u Tuzima 16 mandata a Demokrate jedan. DPSima 10, Bošnjačka stranka četiri a Socijaldemokrate jedan mandat. Konstitutivna sjednica na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati i izabran predsjednik SO zakazana je za 211. mart.

    “Konstituenti Albanskog foruma nemaju poslanika u aktuelnoj skupštinskoj većini na državnom nivou, a Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca su u prethodnom sazivu SO Tuzi bili zajedno sa Demokratama opozicija. Demokrate su još jednom pokazale da interes oslobađanja opština od DPS-a za nas nema alternativu”, navodi se i istiće da će Demokrate kontrolisati vlast u Tuzima.

    “Bićemo jak kontrolni mehanizam vlasti vodeći računa o rješavanju nagomilanih infrastrukturnih problema, zaštiti poljoprivrednih proizvođača, jačanju sklada i građanskog karaktera naše države”, navodi se u saopštenju.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci