More

    Demokrate: Napadnut potpredsjednik partije Momo Koprivica

    Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica tokom noći je napadnut u Nikšiću, kazali su iz te partije.

    “Nakon napada na naše mlade ljude od strane ljudi bliskih režimu, prijetnji bombama predsjedniku i generalnom sekretaru Demokrata u Mojkovcu, napada na naše odborničke kandidate i mene lično na Cetinju, napada na predsjednika Mladih demokrata na Karabuškom polju, napada i nanošenja teških povreda našem odborničkom kandidatu na Koniku, tokom prethodne noći desio se napad na poslanika i potpredsjednika Demokrata, Moma Koprivicu”, kazao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović na vanrednoj pres konferenciji.

    Šaranović je istakao da, prema saznanjima kojima raspolažu, neka lica koja su učestvovala u napadu u Nikšiću su poznata kao, kako se izrazio, dežurni vršioci kriminalnih usluga.

    “Naime, grupa lica sinoć je u gluvo doba noći, između 3 i 4 sata, u dva navrata pokušala da provali u porodični stan poslanika Koprivice, kojom prilikom su mu upućivali i prijetnje. Prvi put bez upotrebe predmeta za obijanje stana, a drugi put tupim predmetima. Indikativna je činjenica da su to učinili u dva navrata, te da su se predmetima za obijanje stana opremili za nekoliko minuta, što potvrđuje tezu da se radi o organizovanom i osmišljenom napadu, kojim je očigledno koordinirao neko iz vlasti”, naveo je Šaranović.

    Pored toga, Šaranović je posebno istakao da potpredsjednik Demokrata, Momo Koprivica, i njegova porodica, privatno nemaju nikakvih konflikata sa bilo kim. “Tako da motiv za ove nečasne radnje uperene protiv njega i njegove porodice, mogu imati samo oni pojedinci koji su neraskidivo vezani za vrh režima”, kazao je on.

    Koprivica je danas saopštio da je u prethodnom periodu prijećeno gotovo svim javnim funkcionerima Demokrata na državnom nivou, dok su klasični fizički napad doživjeli odbornici, aktivisti i poslanik Šaranović.

    “Ovo je treći napad na mene. Sva tri su prijavljena policiji, ali niti jedan osim ovaj nisam javno publikovao. To radim sada zato što nisam napadnut samo ja, već i moja majka koja je starije lice i živi sa mnom u porodičnom stanu”, naveo je Koprivica.

    On je kazao da ga je napala “organizovana grupa kriminalca koja u izbornim procesima kupuje glasove u korist i za račun DPS-a.”

    “Glasovi se ne kupuju na osnovu lične odluke onog ko kupuje, već na osnovu naredbe Mila Đukanovića lično, koji za isto obezbjeđuje finansijska sredstva iz crnih fondova, što dokazuje i afera “Koverat”. Dakle, napadači na mene su lica koja su zainteresovana za izborni rezultat, dio su izborne mašinerije DPS-a i njihovog političko-partijskog sistema, njihove kriminalne armade koja na terenu izvodi prljave poslove po nalogu DPS-a i neformalnih centara moći povezanih sa tom partijom, a to znači, da je napad, kako na sve funkcionere Demokrata, tako i na mene i moju porodicu, naredio Milo Đukanović lično”, rekao je Koprivica.

    Kako je saopštio, motiv napada je činjenica da funkcioneri Demokrata u kontinuitetu i sve intenzivnije otkrivaju bezakonje, zloupotrebe i afere vlasti, a napad na njega najava je napada na predsjednika Demokrata, Aleksu Bečića.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci