More

    Premijer zatražio obustavu izgradnje vrtića u Baru!

    Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju između ostalog i zasađivanjem 90 čempresa.

    U obraćanju građanima Bara, premijer Marković je podsjetio da je, prepoznajući problem nedovoljnih prostornih kapaciteta u predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, prethodna Vlada sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope u decembru 2013. godine potpisala Ugovor o kreditnom aranžmanu vrijedan 10 miliona eura za izgradnju sedam vrtića. Ukupna vrijednost projekata sa učešćem države je 17 miliona eura.

    „Opština Bar ima veoma izražen problem nedostatka prostora u predškolskim ustanovama. Za dvije školske godine broj djece u vrtićima je povećan za 50 odsto. Naime školske 2015/2016. godine, u Baru je upisano 940 djece, a ove školske godine već 1.391 dijete”, rekao je Marković.

    On je dodao da je u momentu dogovaranja finansijskog aranžmana opština već imala opredijeljenu lokaciju kroz važeći detaljni urbanistički plan, na koji u toku javne rasprave nije upućena nijedna primjedba sa bilo koje strane za njenu namjenu. Tek u fazi pripreme lokacije za početak radova pokrenuta je inicijativa za zabranu radova koja je rezultirala i građanskim protestima.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci