More

    Ko ti je reka’ da dišeš na Konik? (VIDEO)

    Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković je u sklopu terenske kampanje u Podgorici posjetio naselje Konik i razgovarao sa mještanima.

    Glavni motiv za posjetu Koniku, kako je Dajković istakao, bila je činjenica da ovo naselje, udaljeno svega tri kilometra od centra grada, predstavlja jednu od najcrnjih ekoloških tačaka Podgorice.

    “Najveći problem stanovnika Konika nije samo niska svijest pojedinih građana, već kontinuirani nemar i permanentna nebriga lokalnih vlasti o zagađivanju životne sredine. Dakle, na stranu činjenica da preko 90% građana Konika uglavnom daje podršku vladajućoj partiji, ovdje se ne radi više o politici, već o stanju koje nas vodi u ekološku katastrofu.”

    “S tim u vezi, paljenje automobilskih guma koje je, očito, postalo unosan biznis u ovom podgoričkom naselju, izaziva nesagledive štetne, pa čak i kancerogene posledice po zdravlje građana”, istakao je Dajković.

    ❌Juče sam pročitao u novinama da je Crna Gora na putu ka EU otvorila poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine. Ministar Radulović je rekao da smo potpuno spremni i da je CG ekološka država. ➡️ Ipak, malo više vjerujemo svojim očima. Pogledajte šta sam snimio u samo jednom (!) naselju i šta kažu mještani! ❗️Poručio sam mu: Ako smo zaista ekološka država, dođite i prespavajte na Koniku!

    Gepostet von Vladislav Dajkovic am Mittwoch, 12. Dezember 2018

    On apeluje na ministra Turizma Pavla Radulovića, ali i gospodina Drljevića, da se okanu izjava da smo potpuno spremni dočekali otvaranje poglavlja 27, ali i izjava da je Crna Gora zaista ekološka država, te da dođu i posjete Konik i obiđu rezervate zapaljenih guma koji ne priliči glavnom gradu koje stremi društvu najrazvijenijih država svijeta.

    Fos, fb Vladislav Dajković

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci