More

    DEMOKRATE RENOVIRALE ŠKOLU U NJEGOVUĐI! (FOTO)

    Zahvaljujući poslanicima Demokratske Crne Gore, koji su nastavili da se odriču većeg dijela poslaničkih plata kako bi obnavljali škole u Crnoj Gori, obnovljena je još jedna seoska škola, ovog puta u najvećem selu u opštini Žabljak, Njegovuđi!

    U foto galeriji pogledajte kako su školske učionice izgledale prije restauracije:

    Dosadašnje, dotrajale i nebezbjedne klupe koje su se nalazile u učionici škole “Vuk Knežević” zamijenjene su potpuno novim, drvenim klupama, koje su značajno lakše i fleksibilnije od prethodnih, u smislu da se mogu raspoređivati na razne načine, u zavisnosti od potreba vaspitno-obrazovnog procesa. Zidovi učionice su bili neokrečeni, što nikako nije doprinosilo prijatnosti ambijenta u kojem se održavala nastava. Zidovi su zato izgletovani i okrečeni.

    Pod, koji je prije akcije Demokrata bio pohaban i natruo, hoblovan je i lakiran, tako da će ubuduće biti lakše i za održavati higijenu u učionici. Osim toga, ofarbani su prozori i vrata učionice. Sada je učionica svjetlija i predstavlja stimulativniji prostor za učenje i sticanje novih znanja.

    Takođe, promijenjene su elektro-instalacije što će, sigurno, omogućiti bolju organizaciju i savremenije metode nastave u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. U prostoriji u kojoj uče đaci bilo je neophodno obezbijediti i kvalitetno i stalno grijanje, pa je za potrebe učionice škole u Njegovuđi obezbijedjena peć na tvrdo gorivo.

    U foto galeriji pogledajte kako učionice izgledaju sada:

    Njegovuđa, selo atipično za planinsku Crnu Goru, jer je u ravnici, karakteristično je i što je do 60-ih godina u njemu funkcionisao aerodrom; u selu postoji fabrika za preradu drveta, a takođe, najveći skup na sjeveru Crne Gore svakog Dana državnosti, upravo je u Njegovuđi – tradicionalni trinaestojulski sabor, koji se održava decenijama unazad. Potencijal postoji…

    Jedan od ponosa sela je svakako i osnovna škola, u kojoj su učila mnoga danas poznata imena širom Crne Gore i Srbije. Školu je nekada pohađalo oko 500 učenika, dok sada broji svega 36 učenika iz Njegovuđe i okolnih sela…

    Raseljavanje stanovništva nije zaobišlo ni ovaj šaranski kraj, kao ustalom ni cijeli sjever, pa se nadamo da će ovaj sjajan potez Demokratske Crne Gore, biti zamajac i za ostale…

    …da se uhvate u koštac sa infrastrukturnim i svim drugim problemima stanovništva, kako bi se spriječio odliv, prije svih, mladih ljudi.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci