More

    Derbi Južnih i Istočnih Slovena, Šveđani na Engleze!

    Mundijal u Rusiji juče nam je pružio još jedno uživanje. U najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela prvenstva, Belgija je savladala prvog favorita, ekipu Brazil rezultatom 2:1 i tako eliminisala posljednji sastav koji nije iz Evrope. Francuska je prije toga zasluženo savladala Urugvaj sa 2:0.

    Četvrtfinalni mečevi se nastavljaju danas, nakon čega ćemo saznati i preostali par 21. Svjetskog prvenstva u fudbalu, a u igri su Rusija, Hrvatska, Švedska i Engleska.

    16.00h Engleska – Švedska

    Malo je ko očekivao ovaj par u ovom dijelu takmičenja, ali su Šveđani sjajnom timskom igrom iznenadili cijeli fudbalski svijet i predstavljaju najveće iznenađenje Mundijala. “Vikinzi” sada sanjaju da ponove uspjeh iz 1994. kada je generacija predvođena Brolinom i Dalinom osvojila treće mjesto, iza Brazila i Italije. Pobjeda nad Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom, kao i dobra partija protiv Njemačke, daju im za pravo da se nadaju iako će protiv sebe imati jednu Englesku. I “Gordi Albion” sanja plasman među četiri najbolje ekipe još od 1990. godine, a njihovi navijači se nadaju da će ova generacija uspjeti ono što nisu Širer, Adams, braća Nevil, Oven, Bekam, Runi, Teri, Lampard i ostale zvijezde od kojih se očekivao najveći rezultat. Četiri puta su se ove reprezentacije sastajale na velikim takmičenjima i ostvarili su po jednu pobjedu, uz dva remija.

    20.00 Rusija – Hrvatska

    Domaćin Rusija otkad se takmiči pod ovim imenom ostvarila je najbolji rezultat plasmanom u četvrtfinale. Eliminisan je veliki favorit Španija, pa “Zbornaja” vjeruje da joj domaći teren može pomoći i protiv zahuktale Hrvatske. Biće to prvi put nakon dužeg vremena da se dvije slovenske zemlje nađu jedna protiv druge u ovoj fazi takmičenja, ali samo jednu čeka put među četiri najbolje na svijetu. I Rusija i Hrvatska imale su dosta sreće u osmini finala jer su rivale eliminisale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a vidjećemo da li će i u međusobnom duelu imati uzbudljiv i neizvjestan meč. Ove dvije selekcije odigrale su do sada tri duela, dva su završena neriješeno, dok je jednom slavila Hrvatska sa 3:1.

    mundijal.me

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci