More

    POSLJEDNJA DILEMA: ŠVEDSKA ILI ŠVAJCARSKA NA ENGLESKU ILI KOLUMBIJU

    Ostalo je da se odigraju još dva duela osmine finala nakon čega ćemo znati i posljednji par koji će se u direktnom okršaju boriti za ulazak u polufinale 21. Svjetskog prvenstva po redu.

    Na teren će prvi Švajcarci i Šveđani, a nakon toga u večernjem terminu rivali će biti Kolumbija i Engleska.

    16.00h Švajcarsla – Švedska

    Ovo je vjerovatno najmanje kvalitetan par osmine finala. Švajcarci nijesu pokazali neki poseban kvalitet, iako su već na startu uspjeli da uzmu bod protiv Brazila, a protiv Srbije u narednom meču i cijeli plijen. Na kraju im je za osvajanje druge pozicije bio dovoljan i bod protiv već otpisane Kostarike, pa su Švajcarci odigrali koliko im je i trebalo. Protiv sebe neće imati favorizovanog protivnika, iako je kao prvoplasirani završio takmičenje u grupi. Šveđani su nakon mučenja sa Korejom i poraza od Njemačke bili pred eliminacijom, ali su uspjeli na kraju nadigrati Meksiko i tako osigurati glavni cilj. Posljednji put su se ove dvije selekcije sastale 2002. godine i tada je u prijateljskom meču bilo 1:1.

    20.00h Engleska – Kolumbija

    “Gordi Albion” je pružio promjenljive igre u prvoj fazi Mundijala, što mu je na kraju donijelo drugu poziciju i duel sa Kolumbijom. Englezi sun ad Tunisom slavili golom u posljednjem minutu, Panami su dali šest golova, a od Belgije sun a kraju poraženi, istina minimalnim rezultatom. Pitanje je u kakvom će raspoloženju dočekati meč sa Kolumbijcima čija igra je takođe varirala, ali su se momci u žutim dresovima na kraju uspjeli domognuti prve pozicije. U svakom slučaju očekuje nas još jedan neizvjesan susret na šampionatu, za koji bi voljeli da ga obilježe golovi. Posljednji međusobni duel ove dvije reprezentacije odigrale su 2005.godine, kada je Engleska slavila rezultatom 3:2.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci