More

    Može li Argentina ustati iz mrtvih?

    Nakon uzbudljive završnice u grupi B, u kojoj je Španija zbog većeg broja postignutih golova završila na prvoj poziciji, a Portugal koji umalo nije poražen od Irana na drugoj, danas se nastavljaju mečevi posljednjeg kola po grupama u kojima očekujemo nova uzbuđenja.

    Sve nepoznanice i dileme u grupama C i D biće riješene nakon što svoje mečeve od 16h odigraju Australija i Peru, odnosno Francuska i Danska, kao i u večernjem terminu Island i Hrvatska, odnosno Nigerija i Argentina.

    16.00h Australija – Peru

    Sa mnogo većim motivom u današnji susret ulaze”Kenguri” koji su nakon startnog poraza od Francuske, u drugom kolu uspjeli da izbore remi nade protiv Danaca. Ukoliko savladaju današnjeg rivala, Australiji će za prolaz trebati i pobjeda Francuza protiv Danske, koja ima bolju gol razliku. Ipak, treba očekivati da će i borbeni Peruanci, koji nijesu imali dovoljno sreće u prva dva kola, dati sve od sebe da se na što bolji način oproste od Mundijala, iako su izgubili sve šanse za prolaz. Ovo će ujedno biti prvi susret ove dvije reprezentacije u istoriji.

    Australija: Ryan – Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric

    Peru: Gallese – Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco – Aquino, Yotun – Carrillo, Cueva, Farfan – Guerrero

    16.00h Francuska – Danska   

    Iako nisu bili na očekivanom nivou, šampioni svijeta iz 1998. uspjeli su da osvoje šest bodova iz dvije utakmice i tako ovjere plasman u osminu finala, pa će im u meču sa Dancima biti dovoljan i bod za prvu poziciju u grupi. Sa druge strane i šampionu Evrope iz 1992. dovoljan je bod da se nađe među 16 najboljih, pa se možda može očekivati i taj rezultat kao najrealniji. “Galski pjetlovi” su favorite i kada je tradicija u pitanju, jer su u prethodnih sedam međusobnih susreta upisali šest pobjeda, dok je Danska slavila daleke 2002. na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

    Francuska: Mandanda – Sidibe, Rami, Kimpembe, Mendy – N’Zonzi, Tolisso – Thauvin, Fekir, Lemar – Giroud

    Danska: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen – Schone, Delaney – Braithwaite, Eriksen, Sisto – Jorgensen

    20.00h  Island – Hrvatska

    Island ima samo jedan bod i nalazi se u veoma teškoj poziciji, ali se nada da će Hrvatska opuštenije ući u duel pošto je praktično osigurala prvo mjesto nakon sigurnih pobjeda nad Nigerijom i Argentinom. Najavljen je i izmijenjeni sastav “Kockastih” pa na terenu neće biti nekoliko najboljih igrača koji će odmoriti do eliminacione faze. Hrvatska i Island su bili zajedno u grupi i u kvalifikacijama za ovaj Mundijal, a u ta dva susreta slavila je ekipa koja je bila domaćin.

    Island: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R.Sigurdsson (Ingason), Magnusson – J.Gudmundsson (Gislason), Gunnarsson, G.Sigurdsson, Bjarnason – Finnbogason, Sigurdarsson

    Hrvatska: Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Badelj, Bradarić – Pjaca, Kovačić, Perišić – Kramarić

    20.00 Nigerija – Argentina

    “Gaučosi” nijesu ni slutili u koliko teškoj situaciji će biti uoči trećeg kola i da će im plasman u drugi krug zavisiti od drugih. Argentini su sve lađe bile potonule nakon poraza od Hrvatske, ali nadu joj je vratio upravo današnji rival koji je savladao Island i tako zakomplikovao stanje u grupi. Nigerija ima tri boda i pobjeda bi joj osigurala prolaz, a u taboru afričke selekcije uzdaju se i u sukobe u argentinskoj reprezentaciji, odnosno okretanju leđa igrača selektoru Sampaoliju. Biće svakako interesantno vidjeti kako će proći duel selekcija koje se redovno sastaju na Svjetskim prvenstvima, a gdje su više uspjeha imali Argentinci.

    Nigerija: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Ebuehi – Musa, Iheanacho

    Argentina: Armani – Mercado, Otamendi, Fazio, Ansaldi – Biglia, Mascherano, Banega – Messi, Higuain, di MariaE

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci