More

    Mesiju prijetili smrću!

    Prijateljski meč između Izraela i Argentina, koji je trebalo da se odigra u subotu od 20.35 na stadionu “Tedi Malča” u Jerusalimu ipak je otkazan.A glavni razlog za to su serije prijetnji smrću, ali i zahtjeva da ne igra sa “okupatorima u okupiranom gradu” koje su upućene na adresu Lionela Mesija. Omaleni as Barselone nije želio ni da otputuje u Sveti grad, a sa njim se solidarisala i cijela ekipa.

    “Pošto je dobio prijetnje smrću drugi igrači su se solidarisali sa njim i tražili su da se otkaže meč. Takve prijetnje nisu ništa novo među sportistima u Izraelu, a mi ćemo i dalje čekati da ugostimo jednu od najvećih fudbalskih zvijezda”, objavila je ambasada Izraela u Buenos Ajresu.

    Naravno, ovdje je zapravo glavni problem jevrejsko-palestinski višedecenijski sukob koji su radikalni političari sa palestinske i muslimanske, ali i izraelske strane iskoristili zapravo za svoju promociju u vrijeme velike krize. Čak je i prvi čovjek Fudbalskog saveza Palestine, Džibril Radžub pozvao arapske i muslimanske navijače da spale fotografije i dresove Mesija ukoliko ovaj bude u argentinskom timu protiv Izraela.

    “Mesi je simbol mira i ljubavi i zato ga molimo da ne učestvuje u jednoj političkoj predstavi koja opravdava zločine i okupaciju. On ima na desetine miliona navijača u arapskom i muslimanskom svijetu…”, objasnio je Radžub stav Palestine.

    Pored svega, grupa palestinskih navijača protestvovala je u Barseloni u kampu Argentine zahtijevajući otkaz meča. Selektor Gaučosa, Horhe Sampaoli je odbio sastanak sa protestantima, rekavši da će njegov tim ipak odigrarati još jedan meč, ali u prijestonici Katalonije pred sam početak Svjetskog kupa. Nije poznato da li će im protivnik biti Izrael, ali se zna da je Sampaoli bio protiv puta u Izrael pred sam SP, tako da mu je ovo sasvim dobrodošlo.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci