More

    Crnogorac koji decenijama ne uspijeva da nađe drugi posao!

    Satirični srpski portal Njuz Net na duhovit način je opisao trodecenijsku nesmjenjivost vlasti u Crnoj Gori.

    Stanovnik Crne Gore M.Đ. već skoro pune tri decenije i pored svesrdnog truda ne uspijeva da nađe drugi posao, javljaju lokalni mediji.

    Gospodin M.Đ., koji je sada već pedesetšestogodišnjak, još od 29. godine se nalazi na potpuno istom radnom mjestu bez ikakve šanse da promijeni zaposlenje. Ovaj čovek, koji je zbog svoje sudbine sada već svojevrsni fenomen u Evropi i svijetu, kaže da je problem vjerovatno u njemu.

    – Nisam na vrijeme gradio svoj CV, tako da u njemu imam samo tri reda, od kojih je jedan datum rođenja. Situacija u zemlji je takva kakva je, mobilnost na tržištu rada je jako mala, ali smatram da je ovo ipak predug period da se neko zadrži na istoj plati i istim zaduženjima. Međutim, ja se ne predajem. Znam da će mi jednom neki poslodavac dati šansu iako možda tehnički gledano i nisam konkurentan, ističe ovaj Nikšićanin.

    Kako kaže, veruje da to što mu se približava penzija nije razlog da odustane o sna o pronalaženju nekog drugačijeg posla.

    – Monotono je obavljati isti posao već skoro tri decenije, čovjek ponekad radi na autopilotu, kao na traci u fabrici. Pretpostavljam, pošto mogu samo da sanjam da radim u fabrici, kaže on.

    On dodaje kako je čuo da možda ipak nije usamljen slučaj.

    – Čuo sam da i u Srbiji postoji neki čovjek sa sličnim mukama, koji se zaglavio na jednom mjestu i ne nazire kada bi situacija mogla da se promijeni. Jedino što imam da mu poručim jeste da istraje i da ne gubi nadu – drugi posao će doći kad se najmanje nada, napominje ovaj, uprkos svemu, vedri i optimistični čovjek.

    NJUZ NET – Viktor Marković

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci