More

    Fudbalski legionar brusi formu za proljeće!

    Nakon Budućnosti, Zvezde, Torina, Rijeke – Legija iz Varšave.

    Još jedan korak naprijed u karijeri, koja ide uzlaznom putanjom, što je posledica discipline, energije, požrtvovanja, po kojoj je Marko Vešović postao poznat među navijačima i saigračima. Prve utiske iz poljske Legije, prenosi nam s neskrivenom motivacijom da nastavi da napreduje.

    ,,Prvi utisci su sjajni! Legija je najveći poljski klub i zaista na svakom koraku vidim veličinu koju izazivaju kod fudbalskih fanova. Ono što kao fudbaler vidim i osjećam, uslovi su fenomenalni, ovakav nivo visokog profesionalizma je sjajan… Zaista sam prezadovoljan!” , ne krije svoje prve impresije Vešović.

    U hrvatskoj fudbalskoj javnosti Vešović će ostati upamćen kao nezamjenljiiv “šraf” i motor “mašine” sa Kantride, gdje je dao puni doprinos fenomenalnim, istorijskim rezultatima Rijeke.

    U Legiju su iz Hrvatske, već došli Eduardo da Silva, bivši hrvatski reprezentativac, te Domagoj Antolić iz zagrebačkog Dinama. Trener najvećeg poljskog kluba je Hrvat Romeo Jozak.

    ,,Ekipa se pojačava. Trener je Jozak kog znam jos i HNL-a. Došao je Eduardo, bez sumnje vrhunski igrač, zatim kapiten Dinama, Antolić, sa kojim sam ovdje cimer i još par igrača. Radi se na osvajanju titule i plasmanu u Evropu” , optimističan je, kao i uvijek Vešović.

    Legija je pripreme počela u Sjedinjenim državama, u Majamiju, a nastavila ih u Španiji. Veliki broj odigranih mečeva, odlična su prilika za uklapanje u tim i što bolji start u nastavku sezone.

    ,,Imali smo Florida Kup u Majamiju i Orlandu, nakon toga smo došli u Španiju, u Alikante. Pripreme su, logično, naporne, ali to je i cilj kako bi se što bolje spremili… Za sad svako dobija po jedno poluvrijeme da provede na terenu što je uobičajeno. Igrali smo sa osvajacem Kopa Libertadores 2016, ekipom Nacional Medeljin iz Kolumbije. Igrali smo i sa ekipom velikog imena – Barselona, šampionom Ekvadora. Od Kolumbijaca smo izgubili 2-0, a od Barselone 3-2, mada smo bili tek na početku priprema a oni svi na kraju, danas igramo sa Silkeborgom, a do kraja priprema protivnici su Viktorija Plzenj i kineski Šangaj Šenhua” , apsolvirao nam je novi legionar evro-američku turneju.

    Za kraj, neizbježno pitanje, reprezentacija, Liga nacija. Emotivan susret, najvjerovatnije na stadionu na kome je naš sagovornik ,,ginuo” za Zvezdu. Meč protiv Srbije.

    ,,Na jesen nas čeka novo takmičenje i za sve nas novi izazov. Dobra grupa, zanimljiva a ujedno i jako teška. Prvi put ćemo igrati sa Srbijom što nosi veliku pažnju i interesovanje… Ako se bude igralo na Marakani, biće mi drago da opet zaigram tamo posle nekoliko godina”, kazao nam je jedan od glavnih uzdanica ,,sokola” u narednom ciklusu kvalifikacija.

    Šta je Liga nacija i koja je njena svrha?

     

     

     

     

     

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci