More

    Žabljak sija! (FOTO)

    Čitalac reporter nam je poslao fotografije potpuno drugačijeg Žabljaka u odnosu na onaj od prije par dana, na kom se nije moglo naslutiti da je u pitanju crnogorska prijestonica zimskog turizma.

    Nakon pisanja Objektiva, a na inicijativu građana najviše varoši na Balkanu, vijest koju su prenijeli i drugi portali, Žabljak je zasijao punim sjajem!

    Čitalac nam je poslao i par predloga, koji se mogu sprovesti u kratkom roku, kako sezona ne bi ličila na sve prethodne.

    Žabljak i njegovi starosjedioci, osim ponosa prema prirodnim ljepotama, mogu se pohvaliti i tradicionalnim jelima: durmitorski sir prljo, durmitorski kajmak i durmitorska jagnjetina, med, krompir i pršuta koji su oduvijek bili prepoznati  kao kvalitetni gastro brendovi.

    Ideja je da se u centru kreiraju mini štandovi koji će tokom cijele zimske sezone, u određenom dijelu dana, biti atrakcija za sve, a naročito strane turiste, koji će se degustacijom domaćih proizvoda, bliže upoznati sa ovim krajem.

    Takođe, u toku sezone unaprijediti sistem prevoza ka skijalištu i nazad ka gradu.

    Jedan od krucijalnih dugoročnih ciljeva za zimsku sezonu, je funkcionalna žičara koja Žabljaku nedostaje više od 15 godina. Nije tajna da mnogi Žabljačani, zaljubljenici u skijanje, uplaćuju aranžmane u okolnim zimskim centrima…

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci