More

    Istočna tribina – za budućnost fudbala!

    U gradu u kom su u poslednjoj deceniji izgrađeni cijeli kvartovi, u kom su zgrade  nicale i danas niču kao pečurke posle kiše, STADION, za mnoge Podgoričane simbol grada, je i dalje nedovršen.

    Stadion pod Goricom ima kapacitet od oko 11.400 mjesta. Malo za grad od preko 200 hiljada stanovnika.  A izgradnja novog, modernog stadiona na Starom aerodromu je miljama daleko.

    Uz  činjenice da fudbalska reprezentacija  pod Goricom  igra svoje mečeve, da se tu odigravaju evropski okršaji svih crnogorskih klubova , da je jedan od simbola glavnog grada u čijem se centru nalazi, zaključak je jedan: istočna tribina je do sada morala biti završena. Da bi bio ljepši, funkcionalniji, da bi upravo on, pun navijača koji lakše mogu doći do ulaznica, bio tas na vagi koji je nedostajao ,,sokolima” da se plasira na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo.

    Da Budućnost, ali i ostali klubovi  u evropskim kupovima, uz huk sa sve četiri tribine,  nekad naprave i senzaciju, i to protiv najčešće na desetine puta skupljih klubova, i podsjete fudbalsku Evropu da su Savićević, Mijatović, Jovetić, djeca Podgorice…

    I što je najvažnije, da u novom, konačno dovršenom ruhu, nastavi  da bude san novim generacijama fudbalskih talenata,  kojih Podgorici nikad nije falilo, da zaigraju na njemu…

    Zato, zaokružena cjelina, dovršen stadion pod Goricom  mora postati jedan od prioriteta u razvoju Podgorice.  Zgrade, tržni centri, novi kvartovi, mogu da sačekaju.

     

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci